Insotitorii persoanelor cu dizabilitati isi vor primi banii in luna octombrie

Insotitorii persoanelor cu dizabilitati isi vor primi banii in luna octombrie

Însoţitorii persoanelor cu dizabilităţi care nu şi-au primit salariile pe luna septembrie şi 70% din luna august îşi vor primi banii până la data de 15 octombrie.
Primarul Nicolae Barbu a anunţat în conferinţa de presă de ieri, 1 octombrie, că Guvernul a luat decizia să mărească pragul de susţinere financiară a salariilor pentru această categorie socială de la 75 de procente, la 90. Măsura majorării a fost luată din cauza faptului că administraţiile locale nu dispuneau de suficiente fonduri pentru a-şi plăti partea de 25%, care le revenea prin lege.
Este şi cazul municipalităţii Giurgiu, primarul Nicolae Barbu explicând motivul pentru care municipalitatea a rămas în imposibilitate de a mai face plăți pentru salariile însoţitorilor persoanelor cu dizabilităţi: „ … normal, ar fi trebuit să avem bani pentru plata salariilor pentru luna august, dar, pentru faptul că au fost majorări ale salariului minim pe economie, și salariul lor, care e raportat la salariul minim pe economie, a crescut. Noi când ne-am stabilit bugetul și ne-au venit bani de la Guvern, în ianuarie, ne-au venit pe salariul minim, de 800 de lei. A fost o mărire în ianuarie și o mărire în iunie, iar cele două majorări de aproape 100 de lei, de la 800 la 900, automat nu au fost prinse în buget. Acum vom primi și, rectificativ, sumele pe care trebuia să ni le dea la salariul existent, și sumele care mai sunt până la 90 la sută”.
Edilul a dat asigurarea celor aproximativ 500 de însoţitori ai persoanelor cu dizabilităţi că îşi vor primi luna aceasta banii, având în vedere că rectificarea bugetară a fost deja aprobată, banii s-au transmis în cadrul Ministerului de Finanțe, iar prin sistemul de redistribuire vor ajunge în trezoreriile județene.

Ultima modificare: 02.10.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul 120 de patrupede vor fi sterilizate weekendul acesta

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.